Har du et spørgsmål?Ring til os:+86 15986664937

Typer af solpaneler

Solenergi bruges i øjeblikket af mange mennesker.Du skal vide, at det også er mere bekvemt at bruge.Det er kun på grund af dets mange fordele, at det er dybt elsket af mange forbrugere.Den følgende lille serie vil introducere dig til typerne af solpaneler.

1. Polykrystallinske siliciumsolceller: Produktionsprocessen for polykrystallinske siliciumsolceller ligner den for monokrystallinske siliciumsolceller, men den fotoelektriske konverteringseffektivitet af polykrystallinske siliciumsolceller er meget lavere, og den fotoelektriske konverteringseffektivitet er omkring 12%.Med hensyn til produktionsomkostninger er det relativt billigere end monokrystallinske siliciumsolceller, materialet er enkelt at fremstille, strømforbrug spares, og de samlede produktionsomkostninger er lavere, så det er blevet stærkt udviklet.

2. Amorf silicium solcelle: Amorf silicium Sichuan solcelle er en ny type tyndfilm solcelle, der dukkede op i 1976. Den er helt forskellig fra fremstillingsmetoden for monokrystallinsk silicium og polykrystallinsk silicium solceller.Processen er meget forenklet, og forbruget af siliciummaterialer er meget lille., strømforbruget er lavere, og dets største fordel er, at det kan generere elektricitet selv under dårlige lysforhold.Imidlertid er hovedproblemet med amorfe siliciumsolceller, at den fotoelektriske konverteringseffektivitet er lav, det internationale avancerede niveau er omkring 10%, og det er ikke stabilt nok.Med forlængelsen af ​​tiden falder dens konverteringseffektivitet.

3. Monokrystallinske siliciumsolceller: Den fotoelektriske konverteringseffektivitet af monokrystallinske siliciumsolceller er omkring 15 %, og den højeste er 24 %.Dette er den højeste fotoelektriske konverteringseffektivitet af alle typer solceller, men relativt set er produktionsomkostningerne så store, at de endnu ikke er universelt brugt.

4. Multi-compound solceller: Multi-compound solceller refererer til solceller, der ikke er lavet af enkelt-element halvledermaterialer.Der findes mange varianter af forskning i forskellige lande, og de fleste af dem er ikke blevet industrialiseret.Halvledermaterialer med flere gradientenergibåndgab (energiniveauforskellen mellem ledningsbåndet og valensbåndet) kan udvide det spektrale område af solenergiabsorption og derved forbedre den fotoelektriske konverteringseffektivitet.


Indlægstid: 13. maj 2023