Har du et spørgsmål?Ring til os:+86 15986664937

Princippet om solenergiproduktion

Princippet om solenergiproduktion

Solenergiproduktion er en fotovoltaisk teknologi, der konverterer solstrålingsenergi til elektrisk energi ved hjælp af en firkantet række af solceller.

Grundlaget for solcellernes arbejdsprincip er den fotovoltaiske effekt af halvlederens PN-forbindelse.Den såkaldte fotovoltaiske effekt er kort fortalt en effekt, hvor elektromotorisk kraft og strøm genereres, når en genstand belyses, ladningsfordelingstilstanden i objektet ændres.Når sollys eller andet lys rammer halvlederens PN-kryds, vil der opstå en spænding på begge sider af PN-overgangen, som kaldes fotogenereret spænding.

Solenergiproduktionssystemet består af solpaneler, solpaneler og batterier (grupper).Funktionerne af hver del er:

Solpaneler: Solpaneler er kernedelen af ​​solenergisystemet og den mest værdifulde del af solenergisystemet.Dens funktion er at omdanne solens strålingskapacitet til elektrisk energi, eller sende den til batteriet til opbevaring eller drive lasten til arbejde.Kvaliteten og omkostningerne ved solpaneler vil direkte bestemme kvaliteten og omkostningerne ved hele systemet.

Solar controller: Solar controllerens funktion er at kontrollere hele systemets arbejdstilstand og at beskytte batteriet mod overopladning og overafladning.På steder med stor temperaturforskel bør en kvalificeret regulator også have funktionen som temperaturkompensation.Andre ekstra funktioner såsom lysstyrede kontakter og tidsstyrede kontakter bør være valgfrie på controlleren.

Batteri: generelt bly-syre batteri, i små og mikrosystemer, kan nikkel-brint batteri, nikkel-cadmium batteri eller lithium batteri også bruges.Dens funktion er at lagre den elektriske energi, der udsendes af solpanelet, når der er lys, og frigive den, når det er nødvendigt.

Fordele ved solcelleproduktion

1. Solenergi er en uudtømmelig ren energikilde.Derudover vil det ikke blive påvirket af energikrise og ustabilitet på brændstofmarkedet.

2. Solenergi er tilgængelig overalt, så solcelleproduktion er særligt velegnet til fjerntliggende områder uden elektricitet, og det vil reducere konstruktionen af ​​langdistance-elnet og strømtab på transmissionsledninger.

3. Generering af solenergi kræver ikke brændstof, hvilket i høj grad reducerer driftsomkostningerne.

4. Bortset fra sporingstypen har solcelleproduktion ingen bevægelige dele, så det er ikke let at blive beskadiget, installationen er relativt nem, og vedligeholdelsen er enkel.

5. Solar fotovoltaisk elproduktion vil ikke producere noget affald og vil ikke producere støj, drivhusgasser og giftige gasser, så det er en ideel ren energi.

6. Konstruktionsperioden for det solcellefotovoltaiske elproduktionssystem er kort, levetiden for elproduktionskomponenterne er lang, elproduktionsmetoden er relativt fleksibel, og energigenvindingsperioden for elproduktionssystemet er kort.


Posttid: Apr-01-2023